Swedish Young Chef Award är en kocktävling för årskurs 3-elever på restaurangskolor runt om i Sverige.

Swedish Young Chef Award, tidigare Årets Kockelev, är en av landets mest etablerade tävlingar för unga kockar. Det är en tävling som vänder sig till elever på landets restaurangskolor med syftet att lyfta behovet av kompetens och utbildning i landets restaurangkök. Med tävlingen vill man också lyfta Sverige som ett matland som värnar om de yngre krafterna.

Swedish Young Chef Award ägs och drivs av Restaurangvärlden och är en av de allra första tävlingar som en blivande kock kan delta i. De tävlande skickar in recept och bild som bedöms av en jury som utser sex finalister som får göra upp om segertiteln i finalen. Finalisterna lagar upp sin rätt på en välkänd restaurang inför specialinbjudna gäster och partners, och under kvällen hålls en galamiddag där vinnaren avslöjas. De unga kockarna som kommer fram i tävlingen blir sedan förebilder för andra unga kockar.

Mer om Swedish Young Chef Award

Arla och Swedish Young Chef Award

Arla har ambitionen att vara hela Sveriges matinspiratör. Genom sponsorskapet vill Arla inspirera och uppmärksamma nästa generations kockar. Sponsorskapet stöttar och driver utvecklingen hos de blivande kockarna i branschen som sedan blir förebilder för andra unga kockar. För Arla är det viktigt att tidigt möta unga kockar för att på bästa sätt stötta deras utveckling.