I helgen tävlade det Svenska Konditorlandslaget i europeiska mästerskapet i konditori, Coupe Europe, i Turin och tog hem guldet, en viktig och stark prestation som också gör att landslaget är klart för vm. 

Svenska Konditorlandslaget bäst i Europa

Arla sponsrar Konditorlandslaget

Arla har varit huvudsponsor till det Svenska Konditorlaget sedan det grundades 2013. 

Läs mer

Det Svenska Konditorilandslaget tog i helgen hem guldet när de tävlade i Coupe Europe i Turin. I det svenska laget tävlade Jessica Sandberg från Nya Konditioriet i Umeå, Martin Morand från Pastry Inspiration på Österlen och lagledarna Tony Olsson, Thelins Konditori och Gustaf Mabrouk, Sthlm Bean to bar.

Temat för det svenska laget var ”Mother Nature” och bidragen var inspirerade av den svenska naturen. Till exempel glasstårtan ”Midnight sun” som var inspirerad av soldränkta smaker från södra Sverige.

En fantastisk insats

De två tävlande konditorerna var så klart glada och stolta med vinsten.

– Det här känns fantastiskt. Vi la ribban medvetet högt och det höll hela vägen. Vi har jobbat stenhårt med smakerna och jag tycker verkligen att de satt. Vårt lite annorlunda grepp med skulpturerna tror jag också bidrog, säger Jessica Sandberg i ett pressmeddelande från Konditorlandslaget.

Skulpturen gick även den under temat ”Mother Nature”. Den bestod av två sammanfogade halvor, den ena i choklad och den andra av socker, som tillsammans bildade ”Mother nature”. Dekorerad med tydliga attribut från den svenska naturen: mossa, skogsfåglar och den mäktiga ekoxen.

– Det här är ett riktigt lagarbete och vi känner verkligen att vi kan lita på varandra, säger Martin Morand i ett pressmeddelande från Konditorlandslaget.

Skulpturen som tog hem guldet.

Nästa stopp: Konditor-VM

I och med vinsten är även det svenska landslaget direktkvalificerade till Coupe du Monde de la Pâtisserie, Konditor-VM. Det går av stapeln i Lyon, Frankrike i januari 2019. Direkt till VM gick också Belgien och Schweiz som kom tvåa respektive trea. Under prisceremonin delades även ett så kallat wild card ut till Polen som också de är direktkvalificerade.

Arla Foods är en av de stolta huvudsponsorerna till det Svenska Konditorlandslaget och gratulerar till vinsten!