Svenska Konditorlandslaget

Svenska Konditorlandslaget tävlar i internationella tävlingar med ambitionen att genom goda exempel inspirera unga och redan utbildade konditorer att satsa på yrket.

Svenska Konditorlandslaget tävlar i internationella tävlingar och de ställer upp i både individuella tävlingar och lagtävlingar. Den långsiktiga målsättningen för Konditorlandslaget är att bygga upp en bred kompetens, utveckla yrket samt höja statusen för alla konditorer i Sverige.

Svenska Konditorlandslaget grundades 2013 av Sveriges bagare & konditorer (SBK). Syftet är att stimulera branschens konditorer att genom tävlande vidareutveckla sig tekniskt i samarbete med kollegor med samma intresse. Syftet är också att lyfta de söta bakverken och desserterna till en central del i den svenska gastronomin; på restaurang, konditori och café.

Mer om Svenska Konditorlandslaget

Arla och Svenska Konditorlandslaget
Arla och Svenska Konditorlandslaget

Arla har varit huvudsponsor till det Svenska Konditorlaget sedan det grundades 2013. Arla vill vara med i arbetat att driva på utvecklingen av konditoryrket samt höja statusen för konditorerna. Förutom att driva utvecklingen inom branschen blir det också naturligt att sponsra eftersom Arla erhåller några av de viktigaste råvarorna för goda bakverk. Arla blir därmed en självklar del i tävlingsprodukterna när svenska konditorer tävlar världen över.