Under vintern anordnar Arla tävlingen stans bästa semla med svenska folket som jury. Kampanjen har funnits sedan 2012 och är ett initiativ från Arla.

Stans Bästa Semla

I Arlas digitala kampanj stans bästa semla, deltar tusentals konditorer runt om i landet. Tävlingen vänder sig till alla som serverar semlor. Oavsett om man har ett konditori och serverar semlor till bords, säljer semlor i matbutik eller erbjuder en helt ny typ av semla så är man välkommen att delta.

Stans bästa semla – så går tävlingen till

När man lagt till sitt café, konditori eller butik på stansbasta.se kan semmelälskare från hela landet rösta. Kombinationen av röster och ranking avgör vem som vinner. Tävlingen inleds i januari och på semmeldagen koras vinnarna i de tio största städerna i Sverige samt det café med flest röster totalt sett.

Vinnarna diplomeras av Arla och kan stolt berätta att de serverar stans bästa semla, vilket brukar leda till fin publicitet för de konditorer som vunnit.

För att påminna gästerna om att lägga en röst kan du helt kostnadsfritt beställa ett paket innehållande pins, hyllvippor samt klistermärken till kartonger, påsar och display.

Lägg till ditt café, konditori eller butik på stans bästa semla

Varför driver Arla kampanjen Stans Bästa Semla?
Varför driver Arla kampanjen Stans bästa semla?

Arla vill engagera både caféer och slutkonsumenter kring specifika bakverk och produkter som ligger nära Arla. Kampanjen hjälper även caféer och konditorier att förlänga semmelsäsongen. Kunder och caféer ska se stans bästa semla som en plattform att ytterligare bygga vidare på och göra till sin egen grej. Semlorna är hetare än någonsin och antalet varianter på traditionella bakverk har fullständigt exploderat, vilket Arla vill fortsätta uppmuntra. Genom kampanjen lyfter man ställen som har bra semlor vilket blir en inspirerande guidning till vilket café man ska välja för att få en riktigt god semla.