Restaurangakademien är en gastronomisk mötesplats för kockar, sommelier, serveringspersonal och alla som på något sätt arbetar inom hotell och restaurang.

Restaurangakademien grundades 1985 som en mötesplats för den gastronomiska utvecklingen i Sverige. Restaurangakademien erbjuder kurser som matchar det ständigt ökande intresset för mat och dryck och vänder sig till restauratörer, kockar, företag och privatpersoner. Här verkar några av Sveriges främsta kockar och sommelier. Med jämna mellanrum arrangeras också internationella gästspel.

Restaurangakademien har haft högt anseende i branschen sedan starten, vilket har stärks ytterligare med åren. Med ökade krav på restaurangbranschen blir uppdraget att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. Branschen har aldrig varit så professionell som den är idag och Restaurangakademien är en av nycklarna till denna framgång. Genom dotterbolaget Årets Kock agerar de också för att främja utvecklingen och nyskapande för att leda svensk gastronomi in i framtiden.

Mer om Restaurangakademien

Arla och Restaurangakademien
Arla och Restaurangakademien

Arla är stolt delägare i Restaurangakademien sedan starten 1985. Restaurangakademien ägs till lika delar av Arla och Menigo. För Arla är det viktigt att driva den svenska gastronomin framåt vilket går hand i hand med Restaurangakademiens vision. Utbildning är det viktigaste verktyget för att skapa både kvalitet och stolthet i branschen och genom samarbetet är Arla en del av denna utveckling. Genom ägandeskapet satsar Arla på plantskolan för framtidens främsta kockar och sommelier.