Svenska Glassmästerskapen – Glass-SM

Glass-SM är ett årligt event med syfte att lyfta glassen i Sverige och visa på den kvalitet som finns.

Glass-SM genomförs den 5 april i samband med GastroNord!

Svenska glassmästerskapen är ett årligt event med syfte att lyfta glassen i Sverige och visa på den kvalitet som finns. Glass-SM är svenska mästerskapen för glassbarer, konditorier och restauranger som säljer glass som take-away. Tävlingen som startade 2016 och arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson.

Tävlingen utser Sveriges bästa glass i fyra olika smakkategorier. Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer. För att kunna vinna titeln Svensk Glassmästare måste man ställa upp i alla fyra smakkategorier. De tävlande i 2022 års Glass SM bedöms i de fyra kategorierna: Glassmästarensval, Hasselnötsglass, Jordgubbssorbet och Arla® Pro Grekisk Yoghurt.

Läs mer & anmäl dig här!

Arla och Glass-SM

Arla är sponsor av svenska glassmästerskapen. Sponsorskapet ger Arla möjlighet att inspirera och lyfta glasstillverkarna som förebilder. Arlas produkter som mjölk och grädde gör också Arla till en naturlig samarbetspartner. För att bredda kunskapen om mejeri i glass så har vi  år valt att lyfta Arla® Pro Grekisk yoghurt 10% i tävlingen.