Föreningen Ekokockar bildades under 2015 och ansvarar för driften av nordens tre största tävlingar inom gastronomisk ekologisk matlagning – Årets Ekokock, Nordic Organic Chef of the Year och ungdomstävlingen Unga Ekokockar. Sedan 2016 driver de även tävlingen Framtidens Bagare.

Föreningen Ekokockar

Föreningen brinner för de unga, blivande kockarna och bagarna, och för att ge dem möjligheten att utveckla sin gastronomiska kunskap med råvaran och hållbarhetsfrågan i fokus. Tävlingarna ska verka för att göra ekologiska och i synnerhet KRAV-certifierade råvaror kända bland kockelever, lärare, kockar och gäster för att detta i förlängningen ska ge avtryck i framtidens svenska och nordiska restauranger och påverka matlagare och konsumenter.

Mer om Föreningen Ekokockar

Arla och Föreningen Ekokockar
Arla och Föreningen Ekokockar

Arla är stolt sponsor till tävlingarna, dels för att sätta fokus på ekologi och hållbarhetsfrågor, dels för att stötta unga kockars utveckling. I förlängningen vill Arla att samarbetet med Föreningen Ekokockar ska ge avtryck hos framtidens matlagare i de professionella köken. Arla är världens största ekologiska mejeriproducent. Genom sponsorskapet vill Arla driva och lyfta användandet av ekologiska mejeriprodukter i samarbete med nästa generations kockar och bagare.