Bocuse d'Or

Bocuse d’Or eller kock-vm är världens mest prestigefyllda matlagningstävling.

Den individuella matlagningstävlingen startade 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse och äger rum vartannat år i Lyon i Frankrike.

Tävlingen är idag ett globalt evenemang med kvalificeringstävlingar i Europa, Asien, USA, Kanada och Latinamerika. Den svenska uttagningen hanteras av Bocuse d’Or akademien tillsammans med Gastronomi Sverige vars syfte är att utveckla svensk gastronomi.

Bocuse d’Or ger en etablerad kock möjlighet att vidareutveckla sig själv och svensk gastronomi. Varje land representeras av en kock, en commis (assistent), en coach och en president. Deltagarna i svenska Bocuse d’Or är professionella kockar som tidigare ofta deltagit i andra prestigefyllda tävlingar som exempelvis Årets Kock. Vinnaren i Bocuse d’Or Sverige går vidare till Bocuse d’Or Europe som är en kvalificeringstävling till Bocuse d’Or. Här tävlar man mot världens bästa kockar.

Mer om Bocuse d’Or

Arla och Bocuse d’Or

Arla är stolt grundare och guldsponsor för Gastronomi Sverige. Genom att stödja den svenska satsningen av Bocuse d’Or stödjer Arla utvecklingen av den svenska gastronomin och det svenska tävlandet. Arlas kooperativa ambition att hitta långsiktiga och ömsesidiga samarbeten med professionella kockar, tas ut i detta samarbete.

Arla har sedan länge stöttat branschen och samarbetet stärker Arlas relation till kockar, krögare och grossister ytterligare. Gastronomi Sverige vill också med sitt arbete inspirera fler till att arbeta i restaurangbranschen genom att visa på möjligheterna att vidareutvecklas, vilket Arla genom sitt sponsorskap är med och driver.