Skinksnittar.

Tävlingskategorin är öppen för alla kök som serverar seniorer och som satsar på matglädje. Vi söker verksamheter som jobbar med kvalitet och hållbarhet och är lyhörda för sina gästers behov och önskemål. Som lagar mat som stimulerar smakminnen och ger näring till både kropp och själ.

Vad juryn bedömer

  • ALLMÄN MATGLÄDJE OCH MATMILJÖ. Hur pass brett tänker köket kring maten och utbudet? Serveras flera olika rätter och vid olika måltidstillfällen? Arbetar man för att stimulera mat- och smakminnen?
  • MED TANKE PÅ MILJÖN. Hur gör ni för att jobba hållbart, minska svinnet och på andra sätt ta hänsyn till miljön?
  • MÖTET MED GÄSTEN. Hur bemöter man gästerna och hur gör man för att tillgodose deras önskemål och behov? Är man en god matglädjeambassadör? Jobbar man med olika medier, exempelvis sociala medier, för att möta sina gäster?
  • ALTERNATIV. Vilka valmöjligheter finns det för mat och dryck?
  • SERVERING. Hur presenteras maten? Hur arbetar man med uppläggning, dukning och förpackningar? Hur beställs maten och var äts den? Främjar lokalen och miljön matglädje?
  • LÅNGSIKTIGHET OCH ENGAGEMANG. Tar man matglädjen på allvar? Är det ett pågående arbete som även engagerar ledningen? Hur arbetar man med kompetensutveckling, teamwork och för att involvera hela arbetslaget?

Juryn kan ge extrapoäng för annat som främjar matglädje. Man får också poäng för hur väl man lyckas utifrån de förutsättningar man ges.

Anmäl dig till Arla Guldko

I Arla Guldko finns det tre områden att tävla i. För att anmäla dig, välj din kategori nedan och fyll i formuläret. Lycka till!

Seniormatglädje Matglädjeförskola Matglädjeskola