Arla Guldko

Nästa Arla Guldko går av stapeln 2020. Fram till dess jobbar vi på Arla med att utveckla tävlingen. Ledstjärnorna är fortfarande matglädje och hållbarhet, men nu höjer vi ambitionen ytterligare för att göra Guldkon ännu mer relevant och inspirerande.  

Matglädje skapas inte på en dag, så ladda redan nu för nästa omgång! Nomineringen drar igång hösten 2019. Då kan du se fram emot en Guldko som 20-årsjubilerar med stil. Arla har höga mål för tävlingen som även brukar kallas ”matbranschens Oscar”.

– Vi är mycket stolta över vad Arla Guldko betytt för de offentliga köken i snart 20 år. Nu siktar vi på att betyda ännu mer. Därför ska vi lägga tid och kraft på att utveckla konceptet så att det skapar mer värde för de tävlande och för den offentliga maten, säger Inger Myresten som är marknadschef på Arla Foodservice.

En av tankarna är att krydda Arla Guldko med en ny spännande tävlingskategori.

– Nuvarande kategorier för förskola, skola, seniorserveringar och specialpriset Guldstjärnan är vi nöjda med. Men vi ser potential i ytterligare kategori för att uppmärksamma smarta och matglada insatser och vi har även ambitionen att utveckla själva mötesplatsen för Guldko-eventet. Här samlas ju de sanna matentusiasterna för att driva på hållbar utveckling, säger Inger.