Att tävla i Arla Guldko är både roligt och utvecklande. Förutom uppmärksamhet lokalt och i media bidrar det också till en yrkesstolthet i köket. Här berättar några av vinnarna i Arla Guldko om sina erfarenheter.

Anders Holmström med kollegor.
Anders Holmström, kock på Brunnsboskolan i Göteborg – Bästa Matglädjeskola 2015
"Att vinna ett pris som Arla Guldko är verkligen en morot och vi får mycket positiv uppmärksamhet. Bara en sådan sak som att vi fick laga mat i tv efter vinsten. Sådant hände inte när jag jobbade på krogen. Från början skrattade vissa kollegor när jag sa att jag skulle byta till skolkök. Nu ringer de och frågar om jag kan fixa in dem."
Lillemor Eriksson, kock på Tessins förskola i Nyköping.
Lillemor Eriksson, kock på Tessins förskola i Nyköping – Bästa Matglädjeförskola 2015
"Arla Guldko är ett bevis på att jag har jobbat rätt under alla år. Vinsten har också gjort förskolan mer känd och det märks att många föräldrar i dag prioriterar maten när de väljer barnomsorg. Även barnen blev väldigt glada och Guldkon står i matsalen där alla ser den. Nu ska jag själv sitta i Guldko-juryn och det ska bli jättekul! Delvis på grund av Guldkon har jag också blivit ombedd föreläsa om matglädje och måltidspedagogik i kommunen."
Irene Gidlund Granqvist, kostchef på Danvikshem i Stockholm.
Irene Gidlund Granqvist, kostchef på Danvikshem i Stockholm – Bästa Seniorservering 2012
"Priset är ett erkännande för personalen som gör ett fantastiskt jobb varje dag. Även kunderna och deras anhöriga känner en väldig stolthet och glädje över vinsten. För vår del innebär Arla Guldko dessutom fin publicitet, eftersom det är viktigt med god mat och ett välrenommerat kök när man söker äldreboende."
Kocken Paul Svensson.
Paul Svensson, mångårig jurymedlem – driver prisbelönta Restaurang Fotografiska i Stockholm
"Jag blir lika imponerad varje gång jag besöker finalskolorna. Köken håller hög klass även jämfört med många privata krogar och det med betydligt mindre budget. Detta är ett uppdrag som jag blir inspirerad av."