Pasta med kycklingsås.

Tävlingskategorin är öppen för alla typer av förskolor som jobbar för att ge barnen en matglad och hållbar start i livet. Förskolor som tar vara på barnens nyfikenhet och låter kocken bli en av pedagogerna. Som både mättar magar och gör barnen hungriga på nya upplevelser.

Vad juryn bedömer

  • ALLMÄN MATGLÄDJE OCH MATMILJÖ. Hur pass brett tänker köket och hur ser utbudet av rätter ut? Hur ser det ut där barnen äter och hur främjas matglädjen där?
  • HÅLLBARHETSTÄNK. Hur gör ni för att jobba resursklokt, minska svinnet och för att få med era gäster i er resa mot ett mer hållbart kök?
  • ALTERNATIV OCH REKOMMENDATIONER. Kan barnen välja på olika drycker och följs Livsmedelsverkets rekommendationer?
  • POSITIV PÅVERKAN.Hur gör man för att vara en god matglädjeambassadör? Har köket en levande dialog med barnen, pedagogerna och hemmen? Använder man olika medier för att möta barnen och nå ut med sin matpedagogik?
  • OMSORG. Hur bemöts barnen och deras synpunkter? Är det en positiv anda kring måltiderna? Finns det matråd där även föräldrar och personal är delaktiga?
  • LÅNGSIKTIGHET OCH ENGAGEMANG. Tar förskolan matglädjen på allvar? Är det ett pågående arbete som även engagerar ledningen? Hur arbetar man med kompetensutveckling, teamwork och för att involvera hela arbetslaget?

Juryn kan ge extrapoäng för annat som främjar matglädje. Man får också poäng för hur väl man lyckas utifrån de förutsättningar man ges.

marie-skogstrom-bw-1200x675.jpg

Att som jurymedlem få förmånen att besöka förskolor som har förstått vikten av hur bra mat lagas och hur viktigt det är för våra barns framtid det är en ynnest!!!  Att få träffa dessa kollegor blir en stor inspirationskälla för mig, både som kock och som förälder!

Marie Skogström, jurymedlem Bästa Matglädjeförskola

Delta i Arla Guldko 2020!

Tävla i Arla Guldko

Jobbar du på Sveriges matgladaste skola eller förskola? Fyll då i formuläret här nedanför. Anmälningsperioden är öppen 25 september t.o.m. den 30 november 2019. Lycka till!

Tävla i Bästa Matglädjeförskola Tävla i Bästa Matglädjeskola

 

Nominera till Årets Guldstjärna

Årets Guldstjärna delas ut till den eller de som genom nytänkande, mod, handlingskraft eller opinionsbildning inspirerar, eller skapar bättre förutsättningar för våra offentliga kök. Vem tycker du är värd att bli Årets Guldstjärna? Nomineringsperioden är öppen t.o.m. den 30 november 2019.

Nominera till Årets Guldstjärna

 

Nominera till Årets Frukostlyft

Årets Frukostlyft delas ut till en skola som genom att ha förbättrat, eller infört, frukostservering har ökat elevernas trivsel och gett dem bättre förutsättningar att ta till sig undervisningen. Vilken skola tycker du ska vinna Årets Frukostlyft? Nomineringsperioden är öppen t.o.m. den 30 november 2019.

Nominera till Årets Frukostlyft