Skinksnittar.

Tävlingskategorin är öppen för alla kök som serverar seniorer och som satsar på matglädje. Vi söker verksamheter som jobbar med kvalitet och hållbarhet och är lyhörda för sina gästers behov och önskemål. Som lagar mat som stimulerar smakminnen och ger näring till både kropp och själ.

Vad juryn bedömer

  • ALLMÄN MATGLÄDJE OCH MATMILJÖ. Hur pass brett tänker köket kring maten och utbudet? Serveras flera olika rätter och vid olika måltidstillfällen? Arbetar man för att stimulera mat- och smakminnen?
  • MED TANKE PÅ MILJÖN. Hur gör ni för att jobba hållbart, minska svinnet och på andra sätt ta hänsyn till miljön?
  • MÖTET MED GÄSTEN. Hur bemöter man gästerna och hur gör man för att tillgodose deras önskemål och behov? Är man en god matglädjeambassadör? Jobbar man med olika medier, exempelvis sociala medier, för att möta sina gäster?
  • ALTERNATIV. Vilka valmöjligheter finns det för mat och dryck?
  • SERVERING. Hur presenteras maten? Hur arbetar man med uppläggning, dukning och förpackningar? Hur beställs maten och var äts den? Främjar lokalen och miljön matglädje?
  • LÅNGSIKTIGHET OCH ENGAGEMANG. Tar man matglädjen på allvar? Är det ett pågående arbete som även engagerar ledningen? Hur arbetar man med kompetensutveckling, teamwork och för att involvera hela arbetslaget?

Juryn kan ge extrapoäng för annat som främjar matglädje. Man får också poäng för hur väl man lyckas utifrån de förutsättningar man ges.

fredrik-andersson-bw-1200x675.jpg

Jag ser fram emot att få ta del av inspirerande exempel på hur skolorna jobbar med frukost. För många inklusive mig är det dagens viktigaste mål och jag är väldigt nyfiken på att se hur frukostarna ser ut och vad man serverar.

Fredrik Andersson, jurymedlem Årets Frukostlyft

Delta i Arla Guldko 2020!

Tävla i Arla Guldko

Jobbar du på Sveriges matgladaste skola eller förskola? Fyll då i formuläret här nedanför. Anmälningsperioden är öppen 25 september t.o.m. den 30 november 2019. Lycka till!

Tävla i Bästa Matglädjeförskola Tävla i Bästa Matglädjeskola

 

Nominera till Årets Guldstjärna

Årets Guldstjärna delas ut till den eller de som genom nytänkande, mod, handlingskraft eller opinionsbildning inspirerar, eller skapar bättre förutsättningar för våra offentliga kök. Vem tycker du är värd att bli Årets Guldstjärna? Nomineringsperioden är öppen t.o.m. den 30 november 2019.

Nominera till Årets Guldstjärna

 

Nominera till Årets Frukostlyft

Årets Frukostlyft delas ut till en skola som genom att ha förbättrat, eller infört, frukostservering har ökat elevernas trivsel och gett dem bättre förutsättningar att ta till sig undervisningen. Vilken skola tycker du ska vinna Årets Frukostlyft? Nomineringsperioden är öppen t.o.m. den 30 november 2019.

Nominera till Årets Frukostlyft