Årets Unga Kock är en etablerad tävling som drivs av Chaîne des Rôtisseurs, en gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer.

I Årets Unga Kock tävlar kockar som jobbar på restauranger anslutna till föreningen Chaîne des Rôtisseurs runt om i världen. Genom den årliga tävlingen Årets Unga Kock uppmuntrar föreningen unga kockar att skaffa sig en djupare gastronomisk kunskap samtidigt som de får tillgång till ett internationellt nätverk. Tävlingen är öppen för kockar som inte har fyllt 27 år innan den internationella tävlingen går.

Varje deltagare får en hemlig korg med identiska råvaror och ska utifrån dessa tillaga en trerättersmeny för fyra personer. På kvällen hålls prisceremonin där juryn utser en första, andra och tredjepristagare och bedömningskriterierna följer den internationella tävlingen. Vinnaren får representera Sverige i världsfinalen av Årets Unga Kock.

Mer om Årets Unga Kock

Arla och Årets Unga Kock

Arla sponsrar tävlingen Årets Unga Kock som drivs av Chaîne des Rôtisseurs. Genom samarbetet satsar Arla på yngre kockar och är med där utvecklingen sker. Tävlingen vidareutvecklar de unga kockarna och ger ofta mersmak till fler tävlingar på sikt. Att tävla ger också mycket kontakter och ett större internationellt nätverk. Det brinnande engagemanget för de unga drivna kockarna är synligt i flera av Arlas branschsamarbeten.