Måndagen 18 juni avgjordes semifinalen i Årets Konditor. Fem stycken lyckliga konditorer är nu klara för finalen som går av stapeln i oktober. Tävlingen firar dessutom 30-års jubileum och Arla är stolt huvudsponsor av tävlingen.  

Nu är det klart vilka fem konditorer som kvalificerat sig till finalen i Årets Konditor 2018. Finalisterna är: Andrea Olsson, Anicka Larsson, Magdalena Larsson, Disa Molin och Anna Josefsson. Tävlingen går av stapeln 11-12 oktober på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm. Årets Konditors syfte är att hylla och främja konditorernas dagliga hantverk, kreativitet och innovation, den arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Temat för finalen är ”Tivoli”

Tävlingen Årets Konditor fyller 30 år och det firas med att årets tema är ”Tivoli”. Under finalen ska de fem finalisterna genomföra fyra olika delmoment på temat: tårta, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert och ett hemligt moment. De har 10 timmar på sig under de två dagar som tävlingen pågår.

– Jag är fylld av förväntan på hur finalisterna kommer att tolka årets tema. I år hoppas jag att de tävlande vågar ta ut svängarna lite extra och bjuda oss på spännande smakkombinationer och tivoliinspirerade bakverk med en kreativ höjd utöver det vanliga, säger Martin Lundell vd för branschorganisationen Sverige bagare & konditorer i ett pressmeddelande från Årets Konditor.

Arla som är stolt huvudsponsor önskar de fem finalisterna lycka till!

Årets finalister

Andrea Olsson, från Värmland, arbetar som restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm.

Anicka Larsson, från Gotland, driver och arbetar som konditormästare på Handgjort i Stockholm.

Magdalena Larsson, från Göteborg, arbetar som konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg.

Disa Molin, från Göteborg, arbetar som konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg.

Anna Josefsson, från Göteborg, arbetar som bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg.