Grattis Frida Leijon! – Årets Konditor 2016

Efter en jämn och rafflande kamp lyckades Frida Leijon ta hem titeln Årets Konditor 2016. Finalen pågick i två dagar och avgjordes 7 oktober på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

I fjol när jag tävlade och inte vann blev jag nästan lite arg, man kommer ju hit för att vinna. 

Årets tema var musik, som de tävlande tolkade fritt i fyra delmoment: en våningstårta med arbetad dekor, eclairer, två sorters praliner och en paj (den var hemlig fram till finalen). Resultatet blev en fest för alla sinnen och allra mest imponerades juryn av Frida Leijon.

– Jag är så glad! I fjol när jag tävlade och inte vann blev jag nästan lite arg, man kommer ju hit för att vinna. Men i år gick det! Jag tror jag klarade det för att jag har tränat så enormt mycket, nästan heltid de senaste 1,5 månaderna. Jag hade också en fantastiskt bra assistent, Lina Andersson. Nu ska jag fira, säger Frida Leijon.

Frida Leijon är 30 år och jobbar som konditor på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri i Uppsala. Hon kom på andraplats i Årets Konditor 2015 och har även fina framgångar tillsammans med Svenska Konditorlandslaget; brons i EM och en sjundeplats i VM.

Arla är huvudsponsor av Årets Konditor som arrangeras av Sveriges bagare & konditorer.

Vinnaren Frida Leijon i selfietagen med Roy Fares.
Vinnaren Frida Leijon i selfietagen med Roy Fares.