Yuzu - sesam - ingefära

Yuzu - sesam - ingefära

Gör så här

Yuzuparfait:
1. Vispa äggvita, socker och 1 tsk av purén över vattenbad till 60°. Vispa marängen kall.
2. Smält gelatinbladet i lite av purén, tillsätt resten av purén och vänd ihop med marängen.
3. Vispa upp grädde och smetana lite lätt och vänd ihop med parfaitsmeten. Fyll ca 2 cm upp i ringar, 8 cm i diameter, och frys.

Yuzugelé:
1. Vänd ihop socker och agar agar. Blanda med puré och koka upp, sjud någon minut. Slå ut tunt i bleck eller valfri form. Låt stelna i kyl. Stansa ut ringar i valfri storlek.

Friterad petit-chou med sesam:
1. Koka upp smör, vatten, socker och sesampasta. Rör i mjöl och låt det koka kraftigt under omrörning tills degen släpper från botten. Låt svalna något och vispa i äggen ett i taget, gärna i en maskin.
2. Klicka smeten på en tallrik med sesamfrön, vänd runt och fritera petit-chouerna gyllenbruna i 180° varm olja. Vänd i socker.

Vispad smetana med ingefära:
1. Vispa smetana med florsocker och riven ingefära efter smak. Fyll upp i spritspåse.

Till dekor:
Rostade sesamfrön, koriander och tärnad yuzugelé vänd i strösocker.

Montering:
1. Doppa en del av parfaitkanten i rostade sesamfrön. Lägg upp på tallrik enligt bild med friterad petit-chou, vispad smetana och yuzugelé ev rullad i socker.
2. Garnera med koriander samt tärnad yuzugelé vänd i socker.

Källa: Sweetlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen