-
Start
-
Recept
-
Vit sparris med fänkål, gurka och vitvinssås
Gör så här
-
Vitvinssås:
-
Koka upp fiskfond och vin och reducera till hälften.
-
Koka upp grädden i en annan kastrull och reducera till hälften.
-
Häll grädden i fonden och mixa ner smöret. Smaka av med citronsaft och salt.
-
Vit Sparris:
-
Vakuumpacka sparrisen med smör, salt och socker. Baka i ugn på 85° ånga i 15–20 min. Skär i bitar innan servering.
-
Fänkål, gurka och spenat:
-
Hyvla fänkålen och gurkan tunt på längden på mandolin och lägg i isvatten.
-
Dressa fänkål, gurka och spenat med olivolja, citronsaft och flingsalt. Vänd ner dillen vid servering.
-
Vid servering:
-
Lägg upp sparris och den dressade fänkålen och gurkan på tallrikar. Skumma såsen och skeda över sparrisen.