Vit sparris med fänkål, gurka och vitvinssås

Recept av David Lundqvist

Gör så här

  • Vitvinssås:

    • Koka upp fiskfond och vin och reducera till hälften.
    • Koka upp grädden i en annan kastrull och reducera till hälften.
    • Häll grädden i fonden och mixa ner smöret. Smaka av med citronsaft och salt.
  • Vit Sparris:

    • Vakuumpacka sparrisen med smör, salt och socker. Baka i ugn på 85° ånga i 15–20 min. Skär i bitar innan servering.
  • Fänkål, gurka och spenat:

    • Hyvla fänkålen och gurkan tunt på längden på mandolin och lägg i isvatten.
    • Dressa fänkål, gurka och spenat med olivolja, citronsaft och flingsalt. Vänd ner dillen vid servering.
  • Vid servering:

    • Lägg upp sparris och den dressade fänkålen och gurkan på tallrikar. Skumma såsen och skeda över sparrisen.