Vit sparris – Mjölk - Forellrom

Vit sparris – Mjölk - Forellrom

Gör så här

1. Koka upp mjölk med pepparkorn, ta från värmen och låt dra ca 30 min. Sila lagen och häll den över sparrisen. Baka i ugn på 120° i ca 8 min och låt sparrisen svalna i lagen.

2. Lyft upp sparrisen och häll ner mjölken i en kastrull. Koka upp mjölken och mixa ner smör och ramslök. Smaka av med citronsaft och salt.

3. Mixa rågbrödet till grova smulor och lägg ner i smält smör. Stek brödet tills det är rostat och krispigt, smaka av med salt. Servera sparris med forellrom, ramslöksmjölk och rågbrödssmulor.

Källa: Webbkampanj sommar,  Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen