Vit drottning, Tösse

Vit drottning, Tösse

Gör så här

10 tårtor

Drottninggélé till interiörer:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst fem minuter.
2. Koka upp socker och vatten, häll över bären och marinera i ca 3 timmar.
3. Blanda i hallonpuré och de avrunna gelatinbladen.
4. Häll i ringar eller sillikonformar och ställ i frys.

Duchessebottnar:
1. Vispa ägg, äggula och socker pösigt.
2. Blanda florsocker och mandelmjöl, rör ner i äggsmeten. Blanda ner vetemjöl.
3. Fyll i anslagsringar och baka på 190ºC i ca 20 min.

Italiensk maräng till dekor:
1. Koka socker och vatten till 120ºC, häll över äggvita under kraftig vispning. 2. Sänk till lägsta hastighet och låt marängen gå kall.

Montering:
1. Lägg ihop tårtan och dekorera med jacondeband och hallon.

Mousse:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Koka socker och vatten till 120ºC.
3. Slå lagen över äggulan under kraftig vispning. Sänk hastigheten och låt gå tills smeten är kall.
4. Smält de avrunna gelatinbladen med citronsaft, blanda med kvarg och grädde.
5. Rör sist ner äggsmeten.

Serveringsportion ca: 280 g
Källa: Tårtor att minnas

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen