Vit chokladavec med citruscurd och lollipop

Vit chokladavec med citruscurd och lollipop

Gör så här

1. Chokladlollipop: Temperera chokladen, lägg lite syltat apelsin- och limeskal och en cocktail-pinne på ett bakplåtspapper. Rippla över tempererad choklad och låt stelna i rums¬temperatur, gärna över natten.
2. Citruscurd: Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka citron- och apelsinsaft, råsocker, smör och ägg till en kräm. Tillsätt det avrunna gelatin¬bladet. Sila krämen genom en chinoise. Kyl. Kan förvaras i kyl.
3. Montering: Lägg citruscurden i botten på små glas. Skumma soppan och häll över. Dekorera med lollipop.

Serveringsportion: 37 g
Källa: Dessertakademien 2004

Vit chokladsoppa
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång i en kastrull. Blanda äggula och råsocker. Häll gräddmjölken över äggblandningen och tillbaka i kastrullen. Sjud till 83°C. Tillsätt espressobönor. Häll soppan över den vita chokladen. Blanda väl och låt vila över natten. Sila dagen efter.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen