Vinterdröm

Vinterdröm

Gör så här

Mandeljoconde:
1.  Blanda mandelmjöl, vetemjöl, florsocker, maizena och de hela äggen till en slät smet.
2.  Vispa en fast maräng på äggvita och socker. Blanda ihop marängen med mandelsmeten, tillsätt det smälta smöret sist. 3.  Stryk ut smeten tunt på en plåt med silpat och baka i ugn på 170° ca 6 min. Låt svalna och strö över rostad mandel.

Limepannacotta med  citronverbena:
1.  Koka upp grädde, socker, puré, citronverbena, vaniljstång och frön. Ta från värmen och låt dra ca 15 min.
2.  Ta upp vaniljstången, smält ner gelatinet och mixa pannacottan slät.

Vaniljyoghurtmousse:
1.  Värm försiktigt yoghurt, flor socker, socker, vaniljstång och frön till 35°. Ta upp vaniljstången och mixa yoghurten slät.
2.  Smält gelatinet och blanda i yoghurten. Vänd ner grädden.

Glaze:
1.  Koka upp vatten, socker och glykos. Slå sockerlagen över chokladen och rör slätt. 2.  Blanda i övriga ingredienser utom färgen och mixa försiktigt så det inte blir några bubblor. Mixa i den vita färgen sist.

Montering:
1.  Stansa ut två bottnar i samma form som tårtans interiörform.
2.  Häll hälften av pannacottan  i en interiörform. Låt stelna i frys. Lägg på en botten. Fyll interiörformen till 2/3 med mousse. Låt stelna i frys. Fyll på med resterande pannacotta. Låt åter stelna i frys. Lägg på en botten och frys helt igenom.
3.  Fyll upp en exteriörform till 1/3 med mousse. Tryck ner interiören i moussen. Låt frysa helt.
4.  Ta tårtan ur formen och glasera med 30° glaze. Garnera med isomaltflarn  och atsinakrasse.

Källa:Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen