Vinnartårtan "Shuffle"

Vinnartårtan "Shuffle"

Gör så här

Pistagejoconde:

1. Blanda mandelmassa, äggula och 124 g äggvita lite i taget i en maskin med vinge till en slät smet. Blanda ner de mixade nötterna och pistagepastan i smeten.
2. Gör en maräng på 440 g äggvita och socker och blanda ihop med smeten. Vänd ner siktat mjöl och maizena. Rör i det smälta smöret. Stryk ut smeten tunt på en plåt med silpat och baka av i ugn på 180° 10–13 min.

Smultron- och yoghurtpannacotta:

1. Värm puréer och socker så att sockret löser sig.
2. Smält gelatinet och blanda med puréerna, vänd ner yoghurten. Mixa pannacottan slät.

Rödvinbärsgelé:

1. Blanda socker och pektin. Koka puré med socker- och pektinblandningen kraftigt ca 4 min. Blanda ner gelatinet och låt svalna.

Yoghurtmousse:

1. Värm yoghurt, crème fraiche, florsocker och socker till rumstemperatur. Mixa slätt.
2. Smält gelatinet och blanda i. Vänd ner grädden.

Smultronbavaroise:

1. Blanda samtliga ingredienser utom gelatin och grädde i en thermomixer och värm till 82°.
2. Blanda i gelatinet och låt svalna. Vänd ner grädden.

Pistagecrisp:

1. Blanda den smälta chokladen med övriga ingredienser. Bred ut på plåt med silpat och kyl. Hacka smått.

Kakcrisp:

1. Blanda samtliga ingredienser i en maskin med vinge. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper.
2. Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna och mixa.

Glaze:

1. Koka upp socker, vatten och glykos till 103°. Slå sockerlagen över chokladen och rör slätt.
2. Tillsätt övriga ingredienser förutom färgen, mixa försiktigt. Mixa ner färgen och låt svalna.

Dekor:

Valfri dekor i draget socker, t ex iPhone-hörlurar

Montering:

1. Stansa ut två bottnar i samma form som tårtans interiörform.
2. Häll pannacottan i en interiörform. Låt stelna i frys. Häll på gelén. Låt stelna i frys. Lägg på en botten och frys på nytt. Häll på mousse ca 1 cm upp. Låt stelna i frys. Häll på bavaroisen, strö över pistagekrispet och lägg på ytterligare en botten. Låt stelna helt i frys.
3. Fyll 1/3 av exteriörformen med mousse och tryck i den frysta interiören. Frys tårtan helt.
4. Ta tårtan ur formen och glasera med glazen. Dekorera med valfri dekor i draget socker.

Källa:Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen