Viltfärsbiffar med karljohansskum,  shimejisvamp och jordärtskocka

Viltfärsbiffar med karljohansskum, shimejisvamp och jordärtskocka

Gör så här

1.  Lägg ströbrödet i mjölk och låt svälla. Riv äpplena på ett rivjärn. Blanda färs, ströbröd, äpple och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör.

2.  Hacka schalottenlöken. Skär potatis, karljohanssvamp och tvättade jordärtskockor i mindre bitar. Stek allt gyllenbrunt i smör och tillsätt vinet, låt koka in. Tillsätt syrad grädde och timjan, låt sjuda till krämig konsistens. Mixa slät och fyll en sifon. Ladda med en patron.

3.  Finhacka silverlöken. Bryn smöret. Sautera lök och nötter i smöret tills löken är mjuk. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och peppar.

4.  Skrubba jordärtskockorna och skiva 300 g (vid 10 port) i tunna skivor och lägg i 1­2­3­lagen. Låt dra i minst 1 tim. Sjud de resterande jordärtskockorna hela i saltat vatten tills de är mjuka. Dela och rosta i ugn på 170° tills de är gyllene.

5.  Grilla svampen till fin färg, salta. Plocka vattenkrassen och lägg i kallt vatten.

6.  Arrangera allt på tallrikar och avsluta med karljohansskum och jordärtskockschips.

Källa: Årets kock 2017 Johan Backéus

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen