Viltfärsbiff  i gräddig enbärssås

Viltfärsbiff i gräddig enbärssås

Gör så här

1. Låt ströbröd svälla i mjölk och grädde. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till biffar, alternativt limpor.
2. Stek biffarna i smör eller lägg dem på bleck, pensla med smör och stek på hög värme i ugn på 200°C ca 10 min.
3. Koka potatis och rotselleri i saltat vatten. Lägg i en blandare tillsammans med smör och crème fraiche. Rör ihop lätt. Smaka av med salt och lägg blandningen i plastade bleck. Tryck ner potatisen ordentligt och ställ gärna blecken på varandra som press. Kyl. Detta görs med fördel dagen innan.
4. Skär den kalla potatiskakan i bitar och värm i ugn vid servering.
5. Koka upp buljong, kryddor och grädde och låt sjuda 10-15 min. Smaka av med salt och peppar och red med maizena utrört i lite vatten till önskad konsistens. Sila.
6. Rårör lingonen.
7. Servera biffen med rårörda lingon, gärna smaksatta med lite konjak.

Serveringsportion ca: Biff 150 g, sås 80 g, potatis 140 g, lingon 60 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen