Vetesallad med skönt grönt

Vetesallad med skönt grönt

Gör så här

1. Koka matvete i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Slå av vattnet och skölj eblyn, låt rinna av.
2. Blanda vetet med örter, skal och saft av citron.
3. Vänd ner crème fraiche. Vänd eventuellt ner lite vatten för att få salladen lite smidigare. Smaka av med salt och peppar.
4. Vänd ner grönsaker.
5. Servera vetesalladen som ensamrätt eller i kombination med grillad fisk.

Tips: En härlig sallad som utstrålar hälsa och skönhet. Fyll den med gröna grönsaker och ebly, ett matvete som ger härligt tuggmotstånd. Blanda med crème fraiche franska örter som både ger smak och krämig konsistens. Servera som ensamrätt eller som kombo till grillad fisk. Färdigkokt matvete är praktiskt att ha i kylen.

Serveringsportion ca: 200 g
Källa: Deli nr 9, 2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen