Varm fiskterrin med citron- och krassesmör och smö

Varm fiskterrin med citron- och krassesmör och smö

Gör så här

1. Fräs bacon och purjolök tillsammans. Låt svalna.
2. Blanda fräset med den malda fisken, ägg och grädde. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela i formar à ca 1,5 l. Grädda i ugn vid 175°C till en innertemperatur av 65°C ca 45 min.
4. Blanda alla ingredienserna till krassesmöret. Smaka av med salt och peppar.
5. Rulla smöret till en rulle, ca 2 cm i fiameter, i plastfolie. Lägg smöret i frysen i ca 1 timme.
6. Stek alla grönsaker i smör och lägg på locket och stek klart. Smaka av med socker, salt och peppar.
7. Lägg en skiva smör, ca 10 g per skiva på terrinen innan servering.

Serveringsportion ca: Fiskterrin 110 g, citron- och krassesmör 10 g, stekta grönsaker 160g
Källa: Lunch2:00

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen