Varm äppeltoddy

Varm äppeltoddy

Gör så här

1. Gör karamellsåsen genom att koka ihop 2 dl vatten och sockret till gyllenbrun färg i 160–165º.
2. Tillsätt grädde och resterande vatten.
3. Koka långsamt tills den är slät, ca 5 minuter. Sila och kyl. Förvara såsen i kylen.
4. Värm äppeljuice, använd gärna ångröret på espressomaskinen.
5. Häll kanelsyrup i botten på stora glas. Fyll upp med varm äppeljuice och toppa med grädde.
6. Ringla på karamellsås och pudra över kanel.

Serveringsportion ca: 2 dl äppeljuice, 30 g vispgrädde, 80 g karamellsås
Källa: Deli Arlaköket 6:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen