Världens bästa mammatartelett

Världens bästa mammatartelett

Gör så här

Mördeg:
1.  Blanda alla ingredienser så att degen precis går ihop i en maskin med vinge. Plasta in degen och låt vila i kyl innan den kavlas ut.

Kardemummafyllning:
1.  Blanda mandelmassa med smör till en jämn smet i en maskin med vinge. Tillsätt äggen lite i taget, salt och kardemumma.

Rödvinbärsgelé:
1.  Koka puré, socker och pektin i ett par minuter tills det tjocknar. Rör i gelatinet och låt svalna.

Crème fraichemousse:
1.  Koka upp socker och vatten till 121°. Vispa upp äggulan. Slå sockerlagen över äggulan under vispning.
2.  Smält gelatinet och vispa ner i äggblandningen.
3.  Blanda äggblandningen med crème fraiche till en jämn smet. Vänd ner grädden.

Montering:
1.  Kavla mördegen 2,5 mm tunn och fodra en tartelettform, ca 29 x 9 cm. Fyll till hälften med fyllningen. Baka av i ugn på 170° ca 15 min. Låt svalna.
2.  Fyll tarteletten med gelén. Låt sätta sig innan moussen spritsas på.
3.  Garnera med svartvinbärsmarshmallows, sockertrådar, röda vinbär och atsinakrasse

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen