Vaniljvåffla med jordgubbsglass

Vaniljvåffla med jordgubbsglass

Gör så här

1. Blanda mjöl och vatten. Rör ner smör.
2. Vänd försiktigt ner grädde i smeten.
3. Värm våffeljärnet och pensla tunt med smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
4. Servera direkt eller förvara på galler.

Tips: Våfflorna ska inte staplas på varandra, då blir de sega.

Vaniljvåffla med jordgubbsglass
1. Blanda vanilj i våffelsmeten och grädda frasiga våfflor.
2. Mixa frysta jordgubbar med florsocker och kvarg i en matberedare.
3. Halvera jordgubbarna, strössla med socker och citron.
4. Njut av de varma våfflorna med glass och jordgubbar.

Tips: Rippla ev över lite jordgubbscoulis.

Serveringsportion ca: våfflor 160 g, glass 100 g
Källa: Våffelrecept 2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen