Vanilj- och äppelgratäng

Vanilj- och äppelgratäng

Gör så här

1. Kärna ur äpplen och skär i klyftor.
2. Stek äppelklyftorna lätt i smör, socker och kardemumma.
3. Vispa ihop ägg, äggulor, socker och mjöl. Blanda ner crème fraiche och kvarg.
4. Häll smeten i ett smort och lätt mjölat bleck.
5. Fördela äppelklyftorna i smeten och strö över lite socker.
6. Grädda i 175°C ca 20 min.
7. Servera gratängen gärna varm med en klick kvarg och vaniljsocker.

Serveringsportion ca: 160 g
Källa: En klick betyder så mycket

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen