Valnötsbröd

Valnötsbröd

Gör så här

Deg 1:
1. Blanda alla ingredienser i en degblandare.
2. Låt degen vila i ca 3 tim i rumstemperatur eller i en plastlåda med lock i kyl över natten.

Deg 2:
Blanda deg 1 med ingredienserna till deg 2, förutom valnötterna, i en degblandare. Blanda till en elastisk deg.
2. Blanda i valnötterna. Låt degen vila i ca 1 tim.
3. Dela degen i ca 35 bitar à ca 70 g. Rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa till dubbel storlek.
4. Baka brödet i ugn, ingångstemperatur 250°. Sänk till 210° och baka i 15-20 min.
5. Låt svalna på galler under bakduk.

Källa: Matiga smörgåsar 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen