Ugnsstekt fläskkarré med krämig zuccinigryta

Ugnsstekt fläskkarré med krämig zuccinigryta

Gör så här

1. Pensla köttet med soja och stek i ugn vid 125°C till en kärntemperatur av 75°C. Låt köttet vila ca 30 min och skiva sedan.
2. Fräs zucchini, morötter och lök i smör. Tillsätt buljong och låt koka under lock ca 10 min. Red av med vetemjöl utrört i lite vätska och koka ca 5 min.
3. Tillsätt grädde och koka i ytterligare 5 min. Smaka av med cayennepeppar, saft och rivet skal av citron, salt och peppar.
4. Koka potatis och servera till.

Serveringsportion: karré ca 75 g, zucchinigryta ca 120 g, potatis ca 150 g
Källa: Arlaköket Skola nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen