Ugnsgrillad lax med mager apelsinhollandaise

Ugnsgrillad lax med mager apelsinhollandaise

Gör så här

Till lax:
1. Skär laxen i portionsbitar, ca 150 g. Lägg dem på smorda plåtar, krydda med salt och peppar.
2. Tillaga strax före servering i 275ºC ca 4 minuter.

Till hollandaise:
1. Koka chipotlen i 5 min. Skölj i kallt vatten. Rensa bort alla kärnor, de är mycket starka. Mixa eller hacka köttet fint.
2. Vispa ägg, apelsinjuice med lite salt i över vattenbad tills äggsmeten tjocknar. Häll massan i en degblandare med visp.
3. Tillsätt chipotlepurén. Häll ner smöret, först droppvis, sedan i en fin stråle under vispning tills det blir en tjock sås.
4. Vänd ner kvarg. Smaka av med rivet apelsinskal, salt, peppar och vinäger. Tillsätt ev vatten om såsen är för tjock.
5. Servera laxen med kokt potatis, toppa med lite hollandaise.

Tips: Hollandaisen tål ej varmhållning över 50ºC.

Serveringsportion ca: Laxfilé 130 g, hollandaise 60 g
Källa: Kesella i New York

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen