Ugnsbakad kalkon med spenat och senapssabyonne

Ugnsbakad kalkon med spenat och senapssabyonne

Gör så här

1. Skär kalkonen i schnitzlar à 120 g.
2. Stek i ugnen vid 150ºC till en kärntemperatur av ca 70ºC.
3. Ånga de gula lökringarna i ugnen.
4. Fördela först lökringarna, sedan spenaten och till sist köttet i bleck.
5. Koka upp buljong. Red av med vetemjöl utrörd i lite vätska. Koka ca 5 min.
6. Tillsätt grädden och koka på svag värme ytterligare några minuter. Låt svalna.
7. Tillsätt sedan senap och äggulor.
8. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den i såsen. Får ej koka.
9. Fördela senapssabyonnen över köttet.
10. Gratinera i ugnen vid 225ºC.
11. Servera med ris eller kokt potatis.

Serveringsportion ca: Kalkon 190 g
Källa: VIP-Boken

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen