Twiggy, Vetekatten

Twiggy, Vetekatten

Gör så här

10 tårtor

Budapestbottnar:
1. Vispa äggvita, socker och vinsten till en styv maräng på.
2. Blanda hasselnötter med florsocker och vänd ner i marängen.
3. Spritsa ut i cirklar med 20 cm i diameter.
4. Baka av i ugn på 170°C.

Halloninteriör:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Koka upp hallonpuré och socker.
3. Lägg i de avrunna gelatinbladen och sedan matyoghurt.
4. Gjut massan i silikonformar 20 cm i diameter. Frys in.

Montering:
1. Lägg en botten i en sexkantig tårtring.
2. Fyll på med en skvätt chibouste, lägg i halloninteriören.
3. Fyll på med en liten skvätt chibouste till. Lägg i ytterligare en botten och toppa sedan av med chibouste.
4. Dra den slät med palett. Frys in och stryk slät med geléspegel med färska passionsfruktskärnor.
5. Dekorera med en chokladskruv och färska hallon. Trekanterna på tårtsidorna är guanajachoklad med karamelliserade sesamfrön.

Passionschibouste:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
2. Koka en kräm på passionspuré, aprikospuré, äggula, maizena och matyoghurt. Låt sjuda i ca 30 sek, ta den sedan av spisen och lägg i de avrunna gelatinbladen.
3. Sila och lägg en plastfilm över. Koka upp socker (1800 g) till 122°C och vispa samtidigt upp äggvita och socker (630 g) till en maräng.
4. Slå sockret över marängen och vispa ljummen. Vänd ner krämen i marängen och sist vispad grädde.

Serveringsportion ca: 220 g
Källa: Tårtor att minnas

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen