Tutti-fruttiparfait på svenska bär

Tutti-fruttiparfait på svenska bär

Gör så här


1. Koka upp socker, vin, vatten och jordgubbspuré till en lag. Slå den varma lagen över de frysta jordgubbarna och låt stå i kyl i 24 timmar. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Sila bort jordgubbarna och mät upp 1 liter lag, det som blir över kan du återanvända. Smält gelatinbladen och blanda i den uppmätta lagen. Doppa jordgubbarna i lagen och pressa dem i en terrinform, 10 cm lång, 11 cm bred, 10 cm djup. Frys in. Skiva terrinen i 2 mm tjocka skivor på skärmaskin. Pensla lagen på terrinen. Skär skivorna jämna och lägg direkt upp på tallrik.

2. Koka socker, vatten, citronsaft och vaniljstång till penslingslagen. Tillsätt gelatinbladen och sila genom en chinoise.

3. Smält choklad till 55°C. Vänd ner rispuffarna. Bred ut på silpat 24 cm bred och 40 cm lång, så tunt det går. Låt stelna. Skär ut plattor 8 x 24 cm.

4. Gör Tutti-fruttiparfaiten i 2 formar, 24 cm långa, 8 cm breda, 2 cm djupa och 2 rör, 2,2 cm i diameter, 30 cm långa. Värm äggvita och socker under vispning till 60°C. Vispa marängen kall. Vänd ner fruktpuré och citronsaft i marängen. Vänd sist ner grädde och kvarg. Fyll formar och rör med parfaiten. Lägg riskrispbottnarna på formarna. Frys in.

5. Smält kakaosmör till 50°C. Tillsätt smält choklad och värm till 50°C. Blanda väl och sila genom en chinoise. Fyll upp chokladen i en spraypistol innan montering. Stick ut parfaiten ur rören med hjälp av en rund utstickare lika stor som röret. Ställ tillbaka i frysen. Tag ur parfaiten ur formarna med hjälp av kallt vatten.

Serveringsportion ca:
Källa: Dessertakademien 2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen