Tupp - jordärtskocka - champinjon - dragon

Tupp - jordärtskocka - champinjon - dragon

Gör så här

1.  Tvätta, vänd med olja och salta  750 g/7,5 kg jordärtskockor och baka mjuka i ugn på 160°.

2.  Skala 1 kg/10 kg jordärtskockor och koka mjuka med grädde och mjölk. Sila, men spar vätskan. Mixa skockorna släta med hälften av smöret.

3.  Tvätta och skiva resterande jordärtskockor tunt. Koka upp citron, vatten och socker. Lägg i skockorna, låt få ett uppkok, dra från värmen och låt svalna i lagen.

4.  Salta och bryn tuppen på skinnsidan i olja i en stekpanna. Tillsätt smör till stekning, timjan och krossad vitlök, ös tuppen med smöret. Lägg
upp tuppen på en plåt, men spar smöret från stekningen i pannan. Baka tuppen på 120° till en innertemperatur på 68°. Låt vila till 70° och skär i mindre bitar.

5.  Bryn resterande smör och låt svalna något. Lägg i champinjonerna och baka lätt i det varma, brynta smöret. Ta upp champinjonerna, dela på mitten och salta lätt.

6.  Vispa ner syrad grädde i stekpannan med tuppsmöret, koka ihop till en skysås, späd ev med kokspadet från jordärtskockorna. Sila såsen, hacka hälften av dragonen och tillsätt. Spara resterande  dragon till garnering.

7.  Dela de bakade jordärtskockorna och fritera dem i 190° varm olja tills de är krispiga. Låt rinna av och salta.

8.  Servera tuppen med alla tillbehören och garnera med dragon.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen