Tre ostar med syltad pumpa, aprikospäronflarn och bränd morotspuré

Tre ostar med syltad pumpa, aprikospäronflarn och bränd morotspuré

Gör så här

SYLTAD PUMPA
Skär pumpan i 2 cm bitar.  Koka upp ättika, vatten, socker, stjärnanis och skivad ingefära, rör tills sockret har smält. Lägg  i pumpan och låt koka ca 10 min. Låt svalna och vänd ner russin och mandel. Ställ i kyl att dra ett par dagar.

APRIKOSPÄRONFLARN
Kavla ut smördegen tunt. Skär degen i 6 cm breda remsor. Mixa mandelmjöl med smör, florsocker och äggulor. Bred mandelkrämen tunt på smördegen. Hyvla päronen tunt på mandolin och fördela på mandelkrämen. Baka av i ugn på 175° ca 15 min. Värm aprikos­ marmeladen så att den smälter och sila bort ev bitar. Pensla den varma marmeladen på päronen, låt svalna och skär i portionsbitar.

BRÄND MOROTSPURÉ  MED GRÄSLÖKSOLJA
Bränn morötterna så att de blir riktigt svarta runt om med en brännare. Skär morötterna i mindre bitar och koka dem mjuka i buljongen. Ta upp morötterna och mixa dem slätt med smöret. Späd ev med lite av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Mixa gräslök och olja i thermomixer på 60° tills oljan är grön, sila. Servera purén i en skål,  gör en grop i mitten och häll  i gräslöksoljan.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen