Tre ostar med picklad rödlök, parmesanmaränger och mandelpotatisflarn

Tre ostar med picklad rödlök, parmesanmaränger och mandelpotatisflarn

Gör så här

PICKLAD, GRILLAD RÖDLÖK
Dela steklökarna och grilla på snittsidan till fin färg. Låt svalna och plocka lamellerna. Blanda ättika, socker och vatten och koka upp. Häll lagen över löken och låt dra några timmar, gärna ett dygn.

PARMESANMARÄNGER
Grovhacka osten och plocka bladen från timjankvistarna. Vispa ägg­ vitorna med 50 g strösocker luftigt. Tillsätt resterande socker och florsocker blandat med maizena, vispa till en hård maräng. Vänd ner ost och timjan. Spritsa maränger på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 150° i 10 min. Sänk ugnsvärmen till 100° och grädda ytterligare  ca 40 min. Pudra med pimentón.

MANDELPOTATISFLARN
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av kokspadet men spara lite till spädning. Mixa potatisen och späd med kokspadet till en lös, krämig konsistens, smaka av med salt och peppar. Bred ut ett tunt lager på 2 plåtar med silpat. Låt torka i ugn på 150° till ett flarn, ca 40 min. Bryt i bitar. Fritera bitarna hastigt i olja på 180°.  Låt rinna av på papper. Mixa  de frystorkade svarta vinbären  till ett pulver. Pudra pulvret  och lite salt över potatisflarnen vid servering.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen