Tre ostar med citroncrust, citronmarmelad och petit-chouer med kvitten

Tre ostar med citroncrust, citronmarmelad och petit-chouer med kvitten

Gör så här

COMTÉ-BURK  MED CITRONCRUST

CITRONCRUST
Rosta panko och mandelmjöl i smör i en teflonpanna. Tillsätt citronskal och honung, vänd runt och låt svalna.

Skär osten i tärningar och blanda med citroncrust. Lägg upp i burkar och servera.

SCHALOTTENLÖK MED OXTALG
Finhacka schalottenlökarna. Skala och skär morötterna i 0,5 cm kuber. Fräs lök och morot i talg tills allt mjuknat. Vänd ner honung och russin, låt svalna.

CITRONMARMELADKUBER
Fodra en form, 25 x 18 cm, med plastfilm. Blanda citronskal och saft med socker. Vispa äggen och blanda med grädden. Blanda citronlagen med äggvispet. Värm under vispning i vattenbad till 62°. Smält ner gelatinbladen, sila och häll i formen. Baka av i ugn på 97° ca 25 min tills marmeladen har stelnat. Låt kallna och ställ  i frys. Mixa socker och maizena till ett pulver. Skär den frysta marmeladen i kuber och rulla  i sockerpulvret.

SMÖRDEGSPETIT-CHOUER MED KVITTEN
Koka upp vatten och smör. Vispa  i mjölet och vispa tills degen släpper från kanterna, låt svalna. Kör degen i en maskin med vinge. Tillsätt äggen ett i taget och kör till en slät deg. Kavla ut smördegen och skär den i fyrkanter, 4 x 4 cm. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Spritsa en topp på varje fyrkant med petit­chou­deg. Baka av i ugn på 175° ca 35 min tills smördegen lyft och petit­ chouerna är torra i mitten, låt svalna. Fyll petit­chouerna med kvittenmarmelad.

Källa: Roland Persson

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen