Tomatsoppa med sotad lax och färskost

Tomatsoppa med sotad lax och färskost

Gör så här

1. Fräs lök och morötter i smör utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ytterligare någon min.
2. Häll på vin, buljong, krossade tomater och citronsaft och låt sjuda utan lock i ca 15 min.
3. Ta hälften av soppan och mixa den slät. Blanda ihop med den andra hälften igen. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och smaka av med salt och svartpeppar. Håll soppan varm.
4. Salta laxbitarna runtom och sota dem, det vill säga stek dem utan fett i en riktigt varm stekpanna hastigt på hög värme. De behöver inte bli riktigt genomstekta.
5. Lägg varsin laxbit i botten på varma soppskålar. Toppa varje laxbit med en klick färskost och häll tomatsoppan runtom. Servera gärna med ett gott bröd.

Serveringsportion ca: soppa 400 g, lax 50 g, bröd 50 g
Källa: Buko Provence

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen