Tjockpannkaka  med rabarber - och kanelchutney

Tjockpannkaka med rabarber - och kanelchutney

Gör så här

1. Skala och rensa rabarber. Skär den i 2 cm bitar. Lägg råsocker, vaniljstänger och vatten (så det täcker botten) i en kastrull. Låt råsockret smälta i vattnet och vaniljstången släppa från sina frön.
2. Ta upp stången. Vänd ner rabarbern och låt småputtra 1-5 min, beroende på hur tjock rabarbern är. Det ska bli en tät chutney. Smaksätt med kanel.
3. Vispa samman alla ingredienser till pannkakan, slå upp på två gastonormbleck. Grädda vid 180°C ca 30 min. Byt ut ceème fraiche mot kvarg om du vill ha en lite syrligare pannkaka. Du kan också göra en pannkaksrulle genom att minska på sockermängden i smeten och fylla pannkakan med t ex en nöt- och dillstuvning.
4. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Serveringsportion ca: 210 g
Källa: Carola Magnusson Veckans recept 2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen