"The love stew" . Glaserad färskpotatis med äggcrème, löjrom och potatischips

"The love stew" . Glaserad färskpotatis med äggcrème, löjrom och potatischips

Gör så här

1.Koka potatisen mjuk i saltat vatten med överblivna dillstjälkar, dela potatisen i klyftor.

2.Värm vatten i en vid panna, lägg ner smör och snurra pannan tills det bildas en glasyr. Lägg ner den varma potatisen och vänfd försiktigt runt i glasyren, vänd ner lök, örter oc smaka av med citronsaft, salt och peppar.

3.Sjud alla ingredienserna till crèmen under ständig omrörning med en slickepott tills crèmen tjocknat. Smaka av med salt och peppar och lägg i spritspåse, håll den varm.

4.Spola den hyvlade potatisen i kallt vatten tills stärkelsen försvinner, torka potatisen helt torr. Värm smöret till 140° och fritera potatisen till gyllene chips, salta lätt och låt torka på papper.

Källa: Klas Lindberg, Årets Kock 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen