En fin och god terrin på rotfrukter gör alla vegetarianer glada. Enkel att förbereda och perferkt att ha som en förrätt på julmenyn.

Terrin på vita rotfrukter med saffrans- och hasselnötsrostad blomkål och broccoli

Recept av Peter Skogström

En fin och god terrin på rotfrukter gör alla vegetarianer glada. Enkel att förbereda och perferkt att ha som en förrätt på julmenyn.

Gör så här

    • Fräs rotfrukterna i smör med schalottenlök och vitlök. Häll på vin, grädde och mjölk och koka tills rotfrukterna är helt mjuka. Tillsätt agar agar och koka ytterligare ca 2 min.
    • Mixa allt slätt i kannmixer. Smaka av med salt och peppar och vänd ner blancherad palsternacka och spenat. Häll upp i en plastad form och ställ i kyl 4-5 tim, tills den stelnat och blivit fast.
    • Ta terrinen ur formen och skiva upp innan servering.
    • Stek blomkåls- och broccolibuketterna i smör, tillsätt saffran och hasselnötter, rosta ytterligare några min. Ringla över vinägrett och smaka av med salt och peppar, låt svalna.
    • Blanda ner mangold, ärtskott och salladslök vid servering.