Smakrik terrine med kronärtskocka, karljohansvamp och Svecia serverad med en fräsch äppelsallad. En trevlig liten rätt som passar på menyn på sensommaren eller hösten.

Terrin med kronärtskocka och karljohansvamp serverat med äppelsallad

Smakrik terrine med kronärtskocka, karljohansvamp och Svecia serverad med en fräsch äppelsallad. En trevlig liten rätt som passar på menyn på sensommaren eller hösten.

Gör så här

    • Stek svampen gyllenbrun i smör.
    • Fodra en avlång form med plastfilm. Varva, ost, kronärtskocka och svamp. Täck med folie. Tillaga i ugn, 150° till osten är mjuk. Ställ formen i press och kyl.
    • Blanda äpple, plockad sallad och schalottenlök.
    • Blanda olja och vinäger till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Häll över salladen.
    • Skär upp terrinen i portionsbitar. Servera terrinen med äppelsalladen.