En mycket välsmakad vegetarisk ostterrin som bokstavligen smälter i munnen. Insvept i spetskål blir den vackert dekorativ och som ett smycke. Servera som en liten amuse bouche, mellanrätt eller på en buffé, gärna med en liten spetskålssallad till.

Terrin Herrgård med svartrot, kantareller och spetssallad

Recept av Roland Persson

En mycket välsmakad vegetarisk ostterrin som bokstavligen smälter i munnen. Insvept i spetskål blir den vackert dekorativ och som ett smycke. Servera som en liten amuse bouche, mellanrätt eller på en buffé, gärna med en liten spetskålssallad till.

Gör så här

    • Skär osten i 1 cm tjocka skivor.
    • Koka svartroten mjuk i mjölk och lite salt.
    • Stek kantareller och schalottenlök i smör. Salta och peppra.
    • Fodra en terrinform med plastfilm och sedan med förvällda kålblad. Lägg ost, svartrot och kantareller i flera lager.
    • Tillaga i ugn, 150° tills osten börjar smälta. Ta ut terrinen, lägg i press och kyl ned.
    • Blanda samtliga ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.
    • Skiva terrinen vid servering och servera med spetskålssalladen.