Tarte fine med glöggsirap

Tarte fine med glöggsirap

Gör så här

1. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt.
2. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten av smördegen.
3. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
4. Grädda i mitten av ugnen i 200º ca 25 min tills de fått fin färg.
5. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapsliknande konsistens. Låt svalna något.
6. Skär varje längd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelkakan. Servera med vaniljglass.

Serveringsportion ca: 60 g
Källa: Blossa & Kvibille

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen