Tandoorikyckling med citronris

Tandoorikyckling med citronris

Gör så här

1. Gör tandorikycklingen. Mixa ingefära och vitlök med lite av matyoghurten. Häll resterande matyoghurt i en stor skål och tillsätt kryddmix. Blanda i ingefärsblandningen. Lägg kycklingen i yoghurten, blanda väl. Marinera under plast i 2-4 tim i kyl.
2. Lägg kycklingen i en smord, ugnsfast form. Stänk över limesaft och salta. Spara yoghurtmarinaden, blanda den med grädde och lägg på kycklingbitarna. Stek i ugn på 225°C ca 35 min. Ös efter halva stektiden.
3. Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen.
4. Koka riset med limeblad och citrongräs.
5. Servera med sockerärtor.

Serveringsportion ca: Kyckling 140 g, yoghurtsås 50 g, ris 200 g, sockerärtor 50 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen