Svamp- och dragonjärpar med ostsås och rotmos

Svamp- och dragonjärpar med ostsås och rotmos

Gör så här

1. Fräs svamp och lök i smör. Tillsätt dragon.
2. Blanda färs med kvarg, ägg och svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma till järpar ca 80 g. Lägg dem i bleck och stek dem i ugnen vid 150°C till en innertemperatur av 70°C.
4. Koka kålrötter, morötter och potatis mjuka var för sig. Mosa rotfrukter och potatis med hjälp av vispen i blandaren. Smaka av med salt och peppar.
5. Värm såsen.

Serveringsportion ca: 2 st järpar, rotmos 240 g, sås 0,8 dl
Källa: Arla Köket Senior 1:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen